Βάκιλλος Θουριγγίας, βιολογικό εντομοκτόνο.!!!
Τί είναι ο Βάκιλος Θουριγγίας?


Ο βάκιλος Θουριγγίας, με επιστημονική ονομασία Bacillus thuringiensis, είναι μικροοργανισμοί (βακτήρια) που το συναντάμε στο έδαφος και αποτελεί φυσικό εχθρό ορισμένων σημαντικών εντόμων στη γεωργία και στην κηποτεχνία. Χρησιμοποιείται εκτεταμένα τόσο από βιοκαλλιεργητές, όσο και από συμβατικούς καλλιεργητές για την οικολογική αντιμετώπιση εντομολογικών προσβολών σε διάφορα φυτά.

Ο βάκιλος Θουριγγίας παράγει σπόρια και κρυστάλλους πρωτεΐνης, τα οποία αφομοιώνουν οι κάμπιες. Μετά από μερικές ώρες, αφού οι κάμπιες αφομοιώσουν το βακτήριο του βάκιλου, σταματάνε να τρώνε και πεθαίνουν από ασιτία μέσα σε 2-3 μέρες.


Ποιους εχθρούς καταπολεμά?


Καταπολεμά προνύμφες εντόμων. Πολύ αποτελεσματικό για τις φυλλοφάγες κάμπιες (πιερίδα) στο λάχανο, στο κουνουπίδι και το μπρόκολο. Είναι πολύ δραστικό επίσης και κατά των μυρμηγκιών σε καλλωπιστικά και ανθοφόρα φυτά. Συστήνεται επίσης προλήπτικά και κατασταλτικά για την καταπολέμηση της τούτας της τομάτας (Tuta absoluta). Επίσης, δρα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κάμπιας σε οπωροφόρα δέντρα όπως βερικοκιά, ροδακινιά, δαμασκηνιά, κερασιά, αλλά ακόμη σε τριανταφυλλιές και σε άλλα καλλωπιστικά φυτά.Σε τι μορφές υπάρχει στο εμπόριο και πως εφαρμόζετε?


Κυκλοφορεί στο εμπόριο είτε ως σκόνη επίπασης για σκόνισμα πάνω στα φύλλα και στους καρπούς, είτε ως βρέξιμους κόκκους, είτε ως υγρό για ψεκασμό των φυτών. Οι συχνές επαναλήψεις της εφαρμογής του βάκιλου Θουριγγίας, κάθε 7-10 μέρες πάνω στα φυτά, είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κάμπιας.


Τι υπολλειματικότητα έχει στα φυτά μου?


Καθώς ο βάκιλος Θουριγγίας είναι ένα βιολογικό εντομοκτόνο, όταν εφαρμόζεται στα λαχανικά, επιτρέπεται η χρησιμοποίησή του ακόμη και την ημέρα της συγκομιδής, καθώς δεν έχει καμία τοξικότητα.


Συνεπώς, ο βάκιλος είναι ένα απαραίτητο "όπλο", για να καλλιεργήσουμε βιολογικά και αποτελεσματικά στον κήπο μας.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon