Γιατί τα φύλλα έχουν τρύπες?Σε όλα τα φυτά μας μπορεί κάποια στιγμή να δούμε τρύπες σαν κάτι να τα έχει φάει. Συνήθως ο πιο κοινός εχθρός που μπορεί να προκαλέσει αυτό το σύμπτωμα είναι οι κάμπιες ή τα σαλιγκάρια.


Οι κάμπιες είναι έντομα που εκκολάπτονται τρέφονται με φύλλα, βλαστούς, οφθαλμούς, ρίζες, βολβούς, κονδύλους. Οι κάμπιες, ή τα σκούρα περιττώματά τους, είναι συχνά ορατές. Υπάρχουν πολλών ειδών κάμπιες οι οποί ες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το χρώμα και το μέγεθος.Τα σαλιγκάρια αλλά και οι γυμνοσάλιαγκες, οι οποίοι είναι πιο καταστρεπτικοί, τρέφονται κυρίως τη νύχτα, καθώς την ημέρα κρύβονται από τον ήλιο, και παρατηρούμε τα "ίχνη" τους είτε τρύπες, φαγώματα στα φύλλα των φυτών μας είτε μια χαρακτηριστική γυαλιστερή, ασημί γραμμή που αφήνουν (βλεννώδη ουσία).Οι δύο αυτοί εχθροί μπορούν να αντιμετωπιστιούν είτε προληπτικά ακολουθώντας κάποιες καλλιεργητικές τεχνικές είτε επεμβατικά χρησιμοποιώντας βιολογικά αλλά και χημικά σκευάσματα, εντομοκτόνα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να εντοπίσουμε και να καταπολεμήσουμε άμεσα το πρόβλημα διότι και οι δύο είναι εχθροί που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.
Περισσότερες πληροφορίες για τα σαλιγκάρια θα βρείτε στο link που ακολουθεί

https://www.garden-for-all.com/blog/%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon