Επιλέγοντας φυτά για τον βραχόκηπο!Oι βραχόκηποι προσφέρουν ξεχωριστή ομορφιά και πρωτοτυπία στον κήπο ανάλογα με τη μορφή και την κατασκευή τους. Χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο σήμερα στην κηποτεχνία, τόσο για τη δημιουργία ιδιωτικών κήπων, όσο και των δημοσίων χώρων πρασίνου αλλά και των επαγγελματικών χώρων. Είναι μία ιδιαίτερη κηποτεχνική κατασκευή ιδανική για να φιλοξενήσει φυτά που απαιτούν έδαφος με άριστη στράγγιση. Ένας βραχόκηπος μπορεί να είναι το εστιακό σημείο ενός κήπου, μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε ένα μονοπάτι, μπορεί ακόμη και να φιλοξενήσει αρκετά απ’ τα αρωματικά φυτά της κουζίνας. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να κρύβει μία όμορφη θέα. Για πιο «δυνατό» αποτέλεσμα επιλέγουμε βράχους ίδιας απόχρωσης και υφής. Το πότισμα, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρασύρεται το χώμα από το νερό ενώ το ξεχορτάριασμα πρέπει να είναι σχολαστικό.

Πάμε να δούμε όμως τώρα ποια φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον βραζόκηπο.Δέντρα

Σφενδάμι (Άτσερ) παλμάτουμ

Θάμνοι

Αμπέλια Κονφετί, Αστερίσκος, Βερβερίδα θουμπέργκι, Γιούκα, Γιουνίπερος οριζοντιόκλαδα (υπάρχουν πολλές ποικιλίες και με διάφορες αποχρώσεις), Γυνέριο, Δεντρολίβανο κοινό και οριζοντιόκλαδο, Δεύτζιες, Διμορφοθήκη ορθόκλαδη και έρπουσα, Δοδονέα, Ελαίαγνος, Ευρύωπας, Ευώνυμο φορτούνεϊ, Κάρισα, Κομβόλβουλος κνεόρουμ, Κορονίλα, Κυδωνίαστρο οριζοντιόκλαδο, Κυδωνίαστρο σαλισιφόλια, Λαδανιά (Σίστους), Λεβάντα, Λεπτόσπερμα, Λουίζα, Μακροζάμια, Μυρτιά, Όσμανθος πανασέ, Οστεόσπερμο, Πίνους μούγκο «Μούγκους», Πισέα, Ποτεντίλα, Πουρνάρι, Ροδιά νάνα, Σινεράρια, Σκίμμια, Τούγια (θπάρχουν πολλές ποικιλίες), Τσίκας, Υπερικό, Χαμαικύπαρις ομπτούζα «Νάνα»


Φυτό εικόνας. Λεπρόσπερμα


Πόες

Δίκταμος, Θυμάρι, Κάππαρη, Λεβαντίνη, Ματζουράνα, Μπουζάκι λάμπρανθος, Μπούζι καρπόβρωτος, Τεύκριο χαμαιδρύς, Φασκόμηλο, Φελίτσια

Καλλωπιστικά Αγρωστώδη

Κελέρια, Στίπα, ΦεστούκαΒέβαια εκτός από τα παραπάνω φυτά υπάρχουν κι άλλα φυτά τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βραχόκηπους όπως πχ ετήσια φυτά τα οποία θα χρειαστούν σίγουρα αντικατάσταση.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon