Ζωγραφίστε με βότσαλα και ψηφιδωτά!!

Ένα από τα πολύ όμορφα δομικά στοιχεία ενός κήπου είναι αυτό της πέτρας είτε είναι σε βότσαλο είτε είναι σε μικρό χαλικάκι είτε είναι ολόκληρος βράχος. Σίγουρα δίνει μια διαφορετική πινελιά και πολυπλοκότητα στο χώρο σας με άπειρους συνδυασμούς. Ένα από τα μεγάλα θετικά είναι ότι μπορείτε να καλύψετε αρκετά μεγάλες επιφάνειες μειώνοντας έτσι δραστικά την περιοχή άρδευσης και την απαιτούμενη συντήρηση.Στο εξωτερικό οι κήποι τέτοιου είδους (σαν τη φωτογραφία) είναι πολύ διαδεδομένοι και ανεβάζει την επισημότητα και την ποιότητα του κήπου. Μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε αρκεί να υπάρχει φαντασία και όχι υπερβολή γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να έχει εντελώς αντίθετη όψη από την επιθυμητή.Η σωστή προεργασία του χώρου είναι η βασική προυπόθεση για την μετέπειτα πορεία του κήπου.


Α. Στρώνουμε καλά το χώμα και βγάζουμε ότι ανεπιθύμητα υλικά υπάρχουνε όπως, κλαδιά, μεγάλες πέτρες που δεν είναι στο σχέδιο.

Β. Ποτίζουμε πάρα πολύ το χώρο για μια εβδομάδα, ούτως ώστε να καθίσει το χώμα αν υπάρχουν μέρη που είναι πιο μαλακά, ειδικά στις περιπτώσεις που έχει τοποθετηθεί φρέσκο χώμα αυτή η εργασία είναι ακόμη πιο επιτακτική.

Γ. Στρώνουμε τις τυχόν καθιζήσεις και κυλινδρίζουμε με όσο πιο βαρύ κύλινδρο το χώρο, σταυρωτά.

Δ. Τοποθετούμε το αρδευτικό δίκτυο εφόσον στο σχέδιο υπάρχουν φυτά που απαιτούν νερό και τα στερεώνουμε με γάντζους εδάφους για να μην ανασηκώνονται.

Ε. Τοποθετούμε το γεωύφασμα όσο το δυνατόν πιο τεντωμένο και εάν υπάρχουν επιθετικά ζιζάνια όπως η κύπερη το βάζουμε διπλό.

Ζ. Όπου υπάρχει στο σχέδιο να τοποθετηθούν φυτά σχίζουμε το γεωύφασμα σταυρωτά και τοποθετούμε τα φυτά.

Η. Στο τέλος, τοποθετούμε το χαλίκι, τα βότσαλα, τις πέτρες όπως το έχουμε σχεδιάσει για να έχουμε ένα συνολικό αποτέλεσμα.


- Σε πολλές περιπτώσεις τοποθετούμε και φωτισμό ο οποίος γίνεται στη φάση Ε.


Παρακάτω δίνονται ορισμένες ιδέες:


ΓιαπωνέζικοςΞηρική επιλογή


Όμορφη σύνθεση με κρυφό φωτισμό κάτω από γυαλίΕπικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon