Κάνε τα άνθη σου να ανθίζουν σαν τρελά!!!
1. Τοποθεσία φυτού


Τα φυτά θέλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία την έκθεση στον ήλιο εκτός από κάποια συγκεκριμένα είδη. Φροντίζουμε λοιπόν να τα φυτεύουμε σε σημεία όπου θα μπορούν ν' απολαμβάνουν την ηλιοφάνεια. Αν είναι στη σκιά, χάνεται σημαντικό ποσοστό των λουλουδιών που θα μπορούσαν να σου ανθίσουν.


2. Πότισμα


Φροντίζουμε, ιδιαίτερα τους πιο ζεστούς μήνες, να τα ποτίζουμε πιο συχνά, βέβαια πάντα με μέτρο. Όταν πάει ένα φυτό να ανθίσει, μείωσέ του λιγάκι το πότισμα.

Προσοχή μόνο στην υπερβολή: όσο κακό τους κάνει η ξηρασία, άλλο τόσο τους κάνει και το υπερβολικό πότισμα! Ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι καλό να έχουμε εγκαταστήσει ένα μικρό σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Θα μας βοηθήσει να ποτίζουμε καλύτερα τα φυτά μας, δηλαδή την ώρα που πρέπει (πρωί) και με την ποσότητα νερού που πρέπει. 

3. Λίπανση


Η λίπανση είναι από τα σημαντικότερα βήματα ώστε να έχετε παρατεταμένη ανθοφορία στα λουλούδια σας. Το λίπασμα είναι η τροφή τους και χωρίς αυτό δεν μπορούν να μεγαλώσουν και να ανθίζουν συνέχεια. Έτσι, θα πρέπει να απευθυνθούμε στα κατάλληλα καταστήματα και να αγοράσουμε τον κατάλληλο τύπο λιπάσματος για κάθε είδος φυτού. Μια καλή επιλογή λιπάσματος είναι το κρυσταλλικό υδατοδιαλυτό το οποίο μπορούμε να το διαλύουμε μέσα σε ένα ποτιστήρι και έπειτα να ποτίζουμε τα φυτά μας. Φροντίζουμε επίσης, όσον αφορά τη δοσολογία και τη συχνότητα της λίπανσης, ν' ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναφέρει η συσκευασία του κάθε προïόντος, καθώς και η υπερβολική λίπανση των φυτών μπορεί να φέρει αντίθετα αποτέλεσματα.4. Ξερά άνθη


Κάτι επίσης πολύ σημαντικό είναι η αφαίρεση των μαραμένων ανθέων. Ακόμη και όταν πάει ένα άνθος να ξεραθεί πριν προλάβει να ξεραθεί εντελώς, πάρτε ένα κλαδευτήρι και κόψτε το. Αυτό πρέπει να το κάνετε συνέχεια στα φυτά σου. Δεν πρέπει να τα αφήνετε με ξεραμένα άνθη πάνω τους καθώς αποδυναμώνονται και δεν μπορώ να δώσουν νέα ανθοφορία.


5. Κλάδεμα


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στο πότε και πως γίνεται το κλάδεμα. Αν κλαδέψετε λάθος το φυτό σας ή αν το κλαδέψετε την εποχή λίγο πριν ανθίσει, τότε θα έχετε κόψει τους ανθοφόρους βλαστούς και έτσι δε θα έχει πού να βγάλει λουλούδια το φυτό. Για παράδειγμα, μην κλαδεύεις ποτέ τα χρυσάνθεμα τέλη καλοκαιριού. Γιατί το φθινόπωρο θα θέλουν να ανθίσουν.


6. Λουλούδια σε γλάστρα


Τα λουλούδια στη γλάστρα έχουν ένα βασικό πλεονέκτημα, μπορούν να μεταφερθούν. Έτσι, προσέχουμε το χειμώνα να τοποθετούμε τη γλάστρα σε σημεία της βεράντας ή του κήπου μας όπου δεν θα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στον αέρα και την παγωνιά, ενώ μόλις ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει τα επαναφέρουμε και πάλι σε πιο ηλιόλουστα σημεία.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon