Κάννα, εντυπωσιακό φυτό του καλοκαιριού!!!
Περιγραφή φυτού

Η κάννα είναι ένα ριζωματώδες ποώδες πολυετές φυτό το οποίο καλλιεργείται για τα άνθη της αλλά και για το όμορφο και πλούσιο φύλλωμά της. Η ανθοφορία της ξεκινά στα τέλη της άνοιξης και διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο. Το χρώμα των λουλουδιών μπορεί να είναι λευκό, ροζ, κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο. Υπάρχουν και ποικιλίες δίχρωμες, με συνδυασμό χρωμάτων. Ανάλογα με την ποικιλία, το χρώμα του φυλλώματος ποικίλλει από πράσινο έως καστανό, ή δίχρωμο. Ανάλογα με την ποικιλία, οι κάννες μπορεί να μεγαλώσουν σε ύψος μέχρι και 3 μέτρα.Φροντίδα φυτού

Η κάννα αναπτύσσεται σε καλύτερα ηλιόλουστες θέσεις αλλά μπορεί και σε ημισκιά. Επίσης, προτιμούν τα υγρά εδάφη, αλλά αναπτύσσονται εξίσου καλά σε εδάφη με καλή αποστράγγιση και χώμα που είναι είτε ουδέτερο ή ελαφρώς όξινο και πλούσιο σε οργανική ύλη. Χρειάζεται μέτρια ποτίσματα ειδικά όταν είναι φυτεμένη στο έδαφος. Επίσης καλό είναι να ρίχνεται λίπασμα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να κόβεται τα λουλούδια που έχουν τελειώσει ώστε να έχει το φυτό συνεχόμενη ανθοφορία. Τον χειμώνα κλαδεύεται χαμηλά στο έδαφος και ξαναβλάστανει την επόμενη άνοιξη.


Χρήσεις

Οι κάννες μπορούν να φυτευτούν είτε στο έδαφος είτε σε γλάστρες. Στο έδαφος, οι ψηλότερες ποικιλίες είναι όμορφο να φυτευτούν στην πίσω σειρά ενός παρτεριού δημιουργώντας μια συστοιχία ή ομαδικά σε νησίδες δίνοντας έμφαση στο χρώμα. Ενώ στις γλάστρες είναι καλύτερο να φυτεύονται σε ζαρντινιέρες.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon