Καλλωπιστικό λάχανο, ιδανικό φυτό για χειμωνιάτικες συνθέσεις!!!Περιγραφή φυτού


Το καλλωπιστικό λάχανο είναι ένα μονοετές χειμωνιάτικο ποώδες. Το καλλωπιστικό λάχανο υπάρχει σε δύο χρώματα, σε λευκό και σε μωβ. Δεν είναι τόσο σφικτό σαν το κανονικό λάχανο, καθώς τα φύλλα του είναι πιο ανοικτά και καταλήγουν σε λεία ή δαντελωτή άκρη. Την άνοιξη βγάζει μακριούς μίσχους στην κορυφή με πολλά κίτρινα μικρά λουλούδια. Το καλλωπιστικό λάχανο δεν τρώγεται, αλλά χρησιμοποιείται για καλλωπιστική χρήση για να δώσει εντυπωσιακούς χρωματισμούς μέσα στο χειμωνιάτικο σκηνικό.
Συνθήκες ανάπτυξης- Φροντίδα


Καταλληλότερες θέσεις φύτευσης είναι στον ήλιο ώστε να έχει καλύτερη ανάπτυξη. Χρειάζεται έδαφος που να στραγγίζει καλά, καθώς δεν είναι ανθεκτικό στην υπερβολική υγρασία. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το καλλωπιστικό λάχανο παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Επειδή το καλλωπιστικό λάχανο φυτεύεται την εποχή που ξεκινάνε οι βροχοπτώσεις θα χρειαστεί μέτρια ποτίσματα, αναλόγως τον καιρό. Σχετικά με τη λίπανση, η προσθήκη πλήρους κοκκώδους λιπάσματος ή υγρού λιπάσματος, μια φορά το μήνα, επαρκεί για την καλή ανάπτυξη του. Τα κατώτερα φύλλα του που αρχίζουν να κιτρίζουν θα πρέπει να αφαιρούνται. Στα μέσα της άνοιξης, εκπτύσσεται το ανθικό στέλεχος που σημαίνει ότι ήρθε το τέλος του βιολογικού του κύκλου. Μπορούμε να αφήσουμε να καλλωπιστικό λάχανο να σποριάσει για να ξανασπείρουμε, διαφορετικά, το ξεριζώνουμε για να φυτέψουμε τα ανοιξιάτικα ανθόφυτα.


Χρήσεις


Το καλλωπιστικό λάχανο, μπορεί να φυτευτεί είτε μεμονωμένο σε μια γλάστρα ή ζαρντινιέρα είτε πολλά περισσότερα σε σειρά, σε ένα παρτέρι για να δημιουργήσουμε μια ωραία χαμηλή μπορντούρα. Έτσι θα καλύψει όλο το παρτέρι και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό. Ακόμη, μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα ή να φυτευτούν στη σειρά ή σε άλλο σχηματισμό.

Τέλος, κάνουμε υπέροχους συνδυασμούς με άλλα φυτά, όπως για παράδειγμα να έχετε στο κέντρο το καλλωπιστικό λάχανο και γύρω του πρίμουλες, κυκλάμινα ή καλεντούλες που ανθίζουν αυτή την εποχή και ενισχύουν την πολυχρωμία του κήπου μας.Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon