Λοροπέταλο, ένας ανθισμένος θάμνος με μπορντώ φύλλα...
Περιγραφή φυτού

Το λοροπέταλοο είναι ένας αειθαλής θάμνος με ασυνήθισμο και ακανόνιστο φύλλωμα σκούρου μπορντού χρώματος. Τα φύλλα έχουν σκληρή υφή και ελαφρώς κυκλική διάταξη. Τα άνθη όμως είναι άκρως εντυπωσιακά, φούξια ή κόκκινου χρώματος ανάλογα με την ποικιλία, κατά την περίοδο του καλοκαιριού μέχρι το Σεπτέμβριο. Δεν αποκτά μεγάλο ύψος, δύσκολα ξεπερνά τα 2μ, περισσότερο αυξάνει τον όγκο του και τον αριθμό των λουλουδιών του.

Φροντίδα φυτού

Είναι ένα σχετικά εύκολο φυτό στην φροντίδα που θέλει. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλους τους τύπους των χωμάτων. Πρέπει όμως να έχουν πολύ καλή αποστράγγιση και χαμηλό pH. Καλό είναι να τοποθετείται σε ημισκιερές θέσεις. Έχει μεγάλη αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες το οποίο είναι και ένα από το σημαντικότερο πλεονέκτημά του.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κλάδεμα, απλά κορυφολογούμε και σχηματίζουμε το φυτό ώστε να δυναμώσει και να δώσει περισσότερη ανθοφορία. Όσο αφορά την λίπανση καλό ετίναι να βάζουμε υγρό λίπασμα 3 φορές το μήνα. Τέλος, σπάνια εμφανίζει κάποια ασθένεια. Αν τα φύλλα παρουσιάσουν κάποιο ξεθώριασμα μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη φωτός.


Χρήση

Καθώς κατάγεται από την ΝΑ Ασία, αυτοφύεται σε πολλά σημεία της Κίνας και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη διακοσμητική αξία ως αναπόσπαστο κομμάτι των λεγόμενων γιαπονέζικων κήπων, δημιουργώντας διακόσμηση παρόμοια με εκείνη των διακοσμήσεων με μπονσάι. Φυτεύεται μόνο του αλλά και σε συστάδες χρωματίζοντας πολύ όμορφα μονότονους φράχτες ή και βραχόκηπους.
292 προβολές0 σχόλια

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon