Μεσημβριάνθεμο, έρπων παχύφυτο για δύσκολες θέσεις...
Το μεσημβριάνθεμο είναι αειθαλές παχύφυτο με έρπουσα ανάπτυξη. Έχει πράσινα τριαδικά φύλλα και μεγάλα άνθη υπόλευκου, κίτρινου ή φούξια χρώματος ανάλογα με την ποικιλία.

Έχει μεγάλη ανθοφορία από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του φθινοπώρου ανάλογα την περιοχή. Είναι ιδανικό φυτό για εδαφοκάλυψη, βραχόκηπους, παρτέρια αλλά και γλάστρες.
Προτιμά ηλιόλουστες θέσεις, καθώς τα άνθη του ανοίγουν μόνο όταν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια, δηλαδή συνήθως το μεσημέρι. Μπορεί να φυτευθεί σε πολλά διαφορετικά είδη εδάφους, από καλά στραγγιζόμενα και αμμώδη, μέχρι εύφορα, πηλώδη, αργιλώδη και πετρώδη εδάφη. Μπορεί να αντέξει σε φτωχά από θρεπτικά στοιχεία ή σε αλατούχα εδάφη. Αντέχει χωρίς καθόλου νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.Καταφέρνει και ανταπεξέρχεται στην μεγάλη θερμότητα. Αυτό επιτυγχάνεται με το κράτημα της αναπνοής κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έχει επιπλέον την παράξενη ιδιότητα να συσσωρεύει αλάτι. Κάθε κανονικό φυτό πεθαίνει αν εκτεθεί σε υπερβολικά αλατούχο περιβάλλον. Το αλάτι διεγείρει την παραγωγή οξέων στο φυτό. Αυτά, μαζί με τις αλκοόλες του σακχάρου, άφθονη ποσότητα μαγνησίου και αμινοξέος προλίνη, παρέχουν ένα παράγοντα συγκράτησης της φυσικής υγρασίας. Όλα αυτά τα στοιχεία του φυτού, στην πραγματικότητα, προσελκύουν και δεσμεύουν την ελάχιστη υγρασία που του προσφέρει το περιβάλλον του. Αυτό αποδεικνύεται με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο από τα κομμένα κλαδιά, που δεν στεγνώνουν ακόμη και μετά από πολλές εβδομάδες.Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon