Μπαμπού ένα ''δάσος'' στο σπίτι σας..!!Το μπαμπού πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο φυτό που μπορεί να λύσει τα χέρια σε περιπτώσεις που θέλετε να δημιουργήσετε κάποιον φράχτη ειδικά σε βεράντες.


Είναι ένα αειθαλές φυτό, με ύψος 5-8 μέτρα, λεπτά και ανθεκτικά, κιτρινοπράσινα στελέχη, με λογχοειδή, ανοιχτοπράσινα φύλλα. Ιδανικό για δημιουργία ψηλής και αδιαπέραστης μπορντούρας, όπου φυτεύεται ανά 80 cm. Τα στελέχη του είναι πολύ ανθεκτικά στον αέρα και δεν σαπίζουν, γι' αυτό και χρησιμοποιούνται για στηρίγματα φυτών. Έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Ιδιαίτερα επεκτατικό φυτό. Είναι ανθεκτικό στη σκιά και στο ψύχος. Δεν έχει κάποιες συγκεριμένες απαιτήσεις σε ποιότητες χώματος, αλλά προτιμάει γενικά υγρά και γόνιμα εδάφη. Το καλοκαίρι κυρίως χρειάζεται αρκετό νερό για να αναβλαστάνει γρήγορα με καινούργιους βλαστούς από το έδαφος. Η λίπανση είναι απαραίτητη ειδικά για τα φυτά γλάστρας, όπου δεν ανανεώνεται συχνά το χώμα τους ώστε να εμπλουτίζονται με τα βασικά συστατικά για καλή ανάπτυξη και ανθοφορία. Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του φυτού είναι ότι το κάθε ένα μπορούμε να το διαχωρίσουμε σε 2 μικρότερα φυτά πολύ εύκολα με ένα κοφτερό πριόνι.

Είναι αξιοσημείωτη η οικονομική και πολιτιστική σημασία του για την Ασία. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή υλικών και ως πηγή τροφής. Το μπαμπού έχει μεγαλύτερη αντοχή σε θλίψη από το ξύλο, το τούβλο ή το σκυρόδεμα και η αντοχή του στον εφελκυσμό συναγωνίζεται τον χάλυβα.


Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon