Μπονσάι Mέρος 2: Φροντίδα

Ενημερώθηκε: Οκτ 7

Τα μπονσάι είναι μικρογραφίες πραγματικών δέντρων. Στο ίδιο περιβάλλον που μεγαλώνουν τα κανονικά δέντρα αναπτύσσονται και τα μπονσάι. Τα μπονσάι έχουν τις ίδιες καλλιεργητικές φροντίδες όπως άλλωστε και κάθε άλο φυτό. Επειδή είναι φυτεμένα σε περιορισμένο χώρο ίδως απαιτούν λίγο παραπάνω προσοχή.

Αρχικά, θα πρέπει να προσέξουμε την τοποθεσία του μπονσάι. Όλα εξαρτώνται από το είδος του φυτού μας. Αν είναι εσωτερικού χώρου φυτό είναι καλύτερα να τοποθετούνται κοντά σε ένα μεγάλο παράθυρο με τις κουρτίνες ανοιχτές, ώστε να τα βλέπει ο ήλιος γαι μερικές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν είναι εξωτερικού χώρου φυτό, τότε αυτά

προτιμούν την πλήρη έκθεση στον ήλιο, αλλά να είστε προσεκτικοί με τη θερμότητα (αποφύγετε τον ήλιο το μεσημέρι) γιατί μπορούν τα φυτά να εμαφανίσουν σημάδια καψίματος.

Στη συνέχεια, ύψιστης σημασίας είναι το πότισμα των μπονσάι. Οι απαιτήσεις του κάθε φυτού εξαρτώνται είτε από το είδος του είτε από την τοποθεσία του. Αν τα έχετε σε εξωτερικό χώρο απαιτούν περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια των θερμών περιόδων, ενώ αντιθέτως σε εσωτερικούς χώρους χρειάζονται πιο αραιά ποτίσματα. Θα μπορούσατε να έχετε ως γνώμονα ότι θα ποτίζεται όταν η επιφάνεια του εδάφους αρχίζει να στεγνώνει.

Σχετικά με τη λίπανσή τους, κατά τη διάρκεια της άνοιξης τα μπονσάι απαιτούν περισσότερο λίπασμα από ό,τι το χειμώνα. Καλό είναι να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα, αλλά σε σταθερές δόσεις. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι, μάρκες και ιδιότητες στην αγορά που μπορείτε να προμηθευτείτε.

Τέλος, θα αναφερθούμε στη μεταφύτευση. Αυτό θα χρησιμεύσει για να ανανεωθεί το χώμα, να βελτιωθεί ο αερισμός των ριζών και του επιτρέψει να αναπτυχθεί λίγο περισσότερο. Περίπου κάθε δύο χρόνια, εκτιμάται ότι πρέπει να εκτελείται.
Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon