Πενισέτουμ, ένα αέρινο φυτό...
Περιγραφή

Το πενισέτουμ είναι ένα ποώδες, πολυετές, αγρωστώδες φυτό. Τα φύλλα του φυτού είναι επίπεδα, στενά, πράσινα, με μακρόστενη φόρμα, λεία και γυαλιστερή επιφάνεια και λογχοειδείς απολήξεις. Τα λουλούδια του, που μοιάζουν με απαλό χνούδι, εμφανίζονται από τα μέσα του καλοκαιριού και στολίζουν τον κήπο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Η ταξιανθία του έχει λευκές αποχρώσεις και μαλακό, χνουδωτό περίβλημα, επάνω στο οποίο ωριμάζουν οι σπόροι του φυτού. Το φυτό φτάνει σε ύψος μέχρι τα 70 εκατοστά και σε πλάτος 50 εκατοστά.


Φροντίδα

Αναπτύσσεται σε μέτρια υγρά, ελαφρά εδάφη που στραγγίζουν πολύ καλά. Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης και είναι κατάλληλο για φύτευση σε παραθαλάσσια μέρη. Καλό είναι να φυτεύται σε μέρη προστατευμένα από δυνατό άνεμο. Γενικά έχει μικρές απαιτήσεις σε φροντίδα. Συνήθως του αρκεί μέτριο πότισμα, εκτός από τις ζεστές εποχές του έτους όπου χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Παρόλο που χρειάζεται νερό για να ευδοκιμήσει, μπορεί να αντέξει κάποια ξηρασία. Σε περιπτώσεις έντονα χαμηλών θερμοκρασιών χειμώνα, ενδεχομένως να χρειαστεί προστασία. Στο τέλος του χειμώνα αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος του υπέργειου τμήματος. Γενικά, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με εχθρούς και ασθένειες.Χρήσεις

Φυτεύονται σε συνθέσεις και γλάστρες. Είναι κατάλληλο για μπορντούρες, ξέφωτα, εδαφοκάλυψη, περιγράμματα λιμνών, όρια κτιρίων και άλλων κατασκευών, και πιο σπάνια μεγάλες γλάστρες. Το άνθος του χρησιμοποιείται και ως δρεπτό σε βάζα ή αποξηραμένες συνθέσεις και για να προσελκύσει μικρά πουλιά.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon