Πως καθαρίζουμε τα ρόδια?Το ρόδι είναι ένα πολύ αγαπητό φρούτο κυρίως λόγω των βιταμινών του και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του.! Πως μπορούμε όμως να τα καθαρίσουμε εύκολα και χωρίς να κάνουμε τον πάγκο της κουζίνας να μοιάζει με τόπο εγκλήματος???


Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για να καθαρίσουμε το ρόδι εύκολα και να το απολαύσουμε σε όλο του το μεγαλείο στις σαλάτες και στα γλυκά μας.!!!


Διαδικασία καθαρισμού

Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο.

  1. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, γύρω-γύρω, το επάνω μέρος του ροδιού, σε μία απόσταση γύρω στα 3 εκατοστά από την “κορώνα” του.

  2. Έπειτα χαράζετε κάθετα και περιμετρικά μέχρι το κάτω μέρος για να μπορέσουν να ανοίξουν οι περιμετρικές χαραματιές.

  3. Πάνω από ένα μεγάλο μπολ ανοίγετε με τα χέρια τις χαραματιές σαν φύλλα και το γυρίζετε ανάποδα. Χτυπάτε δυνατά με μια κουτάλα σε διάφορα σημεία και τα σπόρια ξεχωρίζουν και πέφτουν.

  4. Αν μείνουν λίγα κολλημένα μέχρι το τέλος πάνω στη φλούδα τα ρίχνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού κι αυτά.Συντήρηση

Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου. Αν θέλετε να το διατηρήσετε για ακόμη περισσότερο διάστημα μπορείτε αφού το καθαρίσετε να το βάλετε στην κατάψυξη. Θα πρέπει αρχικά με ένα απορροφητικό χαρτί να το στεγνώσετε καλά και να το τοποθετήσετε μέσα σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

1066 προβολές0 σχόλια

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon