Πως να αποθηκεύσω τους βολβούς το χειμώνα?
Φροντίστε την όμορφη, πλούσια άνθιση των αγαπημένων σας βολβών για την επόμενη άνοιξη. Εάν οι βολβοί δεν αποθηκευτούν σωστά, μέρος του υλικού φύτευσης θα πεθάνει και δεν θα ανθίσει την άνοιξη.!!! Επομένως η σωστή αποθήκευση των βολβών είναι πολύ σημαντική και αναγκαία για την επιβίωση των φυτών σας...


1. Αρχικά, αφήνετε το φυτό να ξανθίσει τελείως, κόβεται τα άνθη και αφήνετε να φύλλα ανέπαφα μέχρι και τη δική τους πλήρη ωρίμανση καθώς αυτά είναι που ενδυναμώνουν το βολβό. 

2. Στη συνέχεια, πρέπει να ξεθάψετε τους βολβούς και να τους αφήσετε να στεγνώσουν για μία με δύο εβδομάδες σε ένα σκιερό καλά αεριζόμενο χώρο.
3. Έπειτα αφαιρείτε όλο το χώμα που υπάρχει στις ρίζες και τους βάζετε μέσα σε χάρτινα κουτιά ή σακούλες, μέσα στα οποία καλό είναι να ρίξετε μυκητοκτόνο σε σκόνη ώστε να τα προστατέψετε από τη μούχλα. Επίσης είναι καταλληλότερο οι βολβοί να μην ακουμπούν μεταξύ τους ώστε εάν χαλάσει κάποιος να μην επηρεαστούν και οι άλλοι.

4. Για τη σωστή αποθήκευσή τους δύο είναι οι παράγοντες που παίζουν το σημαντικότερο ρόλο, η θερμοκρασία και η υγρασία. Ο χώρος όπου το υλικό φύτευσης θα χειμωνιάζει πρέπει να είναι δροσερό και μέτρια υγρό. Το καλύτερο από όλα είναι κάποιο υπόγειο. Η θερμοκρασία θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5- 14 βαθμούς Κελσίου και η υγρασία από 50-60%. Ακόμη θα πρέπει ο χώρος να αερίζεται καλά διότι ο στάσιμος αέρας είναι η πρώτη αιτία μούχλας και ασθενειών.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon