Ραφιολέπις, ένας θάμνος για χαμηλούς φράχτες!Περιγραφή

Ο ραφιολέπις είναι χαμηλός αειθαλής θάμνος, αργού ρυθμού ανάπτυξης. Το μέγιστο ύψο που μπορεί να φτάσει το φυτό είναι 1,50 -2 μέτρα. Το φύλλωμα του είναι πολύ πλούσιο με γυαλιστερά, δερματώδη, πλατιά, στιλπνά φύλλα σε σκούρο πράσινο χρώμα. Τα άνθη του έχουν λευκό ή ρόδινο χρώμα και είναι ιδιαίτερα αρωματικά. Ο ραφιολέπις ανθίζει από το μήνα Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο εμφανίζοντας βοτρυώδεις, αρωματικές ταξιανθίες με λευκό χρώμα τους πρώτους μήνες που στη συνέχεια μεταχρωματίζονται σε ροζ απαλό. Ακολουθούνται από σφαιρικούς καρπούς σε μωβ ή μαύρο χρώμα. Στη συνέχεια του φθινοπώρου τα άνθη μετατρέπονται σε μωβ-μαύρους καρπούς.


Φροντίδα

Είναι από τα φυτά που δε χρειάζεται ιδιαίτερες περιποιήσεις. Γενικά προτιμά τις απάνεμες και προσήλιες θέσεις φύτευσης, με άπλετο διάχυτο ηλιακό φως. Ευδοκιμεί σε μετρίως υγρά, αλλά καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη. Είναι φυτό ανθεκτικό στο ψύχος, τον άνεμο και την αλμύρα κάνοντας το ιδανικό για παραθαλάσσιες φυτεύσεις. Έχει κανονικές ανάγκες σε νερό άρδευσης και ικανοποιητική αντοχή στο ψύχος.Χρήσεις

Ο ραφιολέπις είναι γνωστός στον χώρο της κηποτεχνίας για την δημιουργία μεμονωμένων φυτεύσεων αλλά και για την χρήση του σε μπορντούρες και βραχόκηπους. Φυτεύεται μόνο του ή σε συστάδες και χρησιμοποιείται για χαμηλούς φράκτες. Επίσης είναι φυτό που φυτεύεται σε παραθαλάσσια μέρη και νησιά.

166 προβολές

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon