Τάπιεν, για να δημιουργήσετε ένα "χαλί" λουλουδιών στον κήπο σας.!


Περιγραφή Φυτού Το τάπιεν είναι μία ποικιλία βερβένας, όμως τα πολύχρωμα και πολυάριθμα άνθη του, το κάνουν να ξεχωρίζει από τις άλλες ποικιλίες των φυτών βερβένας, παράγοντας μια πληθώρα από πολύχρωμα λουλούδια σε ένα συμπαγές, σφιχτοδεμένο φύλλωμα.

Η εξαιρετική του συμπεριφορά στις συνθήκες του καιρού εξασφαλίζει ότι θα είναι ανθισμένο όλο το καλοκαίρι, αλλά και το φθινόπωρο, καθιστώντας το ένα πολύ καλό φυτό για κύρια φύτευση σε ένα χώρο ή επίσης για φύτευση με άλλα φυτά. Το τάπιεν είναι μια πολυετής πόα έρπουσας μορφής η οποία επίσης φουντώνει και έχει σχετικά γρήγορη ανάπτυξη. Φτάνει σε ύψος 30-40cm. Δημιουργεί λουλούδια από τα μέσα άνοιξης εώς και τις αρχές του χειμώνα εφόσον οι θερμοκρασίες είναι υψηλές αλλά και υπάρχει και ηλιοφάνεια. Υπάρχουν αποχρώσεις του ροζ, μπλε και μωβ.
Καλλιεργητικές Φροντίδες

Καταλληλότερες είναι οι ηλιόλουστες θέσεις. Αναφορικά με το κλίμα του φυτού, το χειμώνα αντέχει μέχρι τους -4° C, ενώ την άνοιξη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε έδαφος ένα καλό φυλλόχωμα γενικής χρήσεως είναι ιδανικό. Θα πρέπει όμως να στραγγίζει καλά το χώμα. Σχετικά με το πότισμα, είναι γενικά ανθεκτικό στη ξηρασία, όμως βλέπουμε πότε είναι στεγνό το χώμα και ποτίζουμε αναλόγως. Επίσης, για να συνεχίζει η ανθοφορία του θα πρέπει να κόβουμε τα ξερά λουλούδια αλλά και να προσθέτουμε ένα πλήρες λίπασμα κάθε 1-2 μήνες. Μπορεί να εμφανίσει προσβολή βοτρύτη και ωίδιο, τα οποία αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με ψεκασμούς.


Χρήσεις του φυτού

Γενικά, εξαιτίας της μορφής του φυτού αυτού χρησιμοποιείται περισσότερο ως φυτό εδαφοκάλυψης και σε βραχόκηπους. Όμως, μπορεί να τοποθετηθεί και σε παρτέρια, γλάστρες καθιστές αλλά και κρεμαστές.
Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon