Τί να προσέξουμε μετά τις καλοκαιρινές βροχές??


Τις θερμές περιόδους του έτους οι βροχές προκαλούνε ιδιαίτερες ασθένειες που καλό είναι να είμαστε προληπτικοί με αυτές.

Μερικές από τις ευπαθείς ομάδες φυτών είναι οι παρακάτω.

1. Γκαζόν : αναπτύσσονται μυκητιάσεις, όπως φυτόφθορα, πύθιο, βερτιτσιλλίωση και μπορούν να προκαλέσουν έντονες κηλίδες στο γκαζόν. Ένα μυκητοκτόνο εδάφους κατάλληλο για την ανάλογη ασθένεια ακόμα και προληπτικά θα σας λύσει το πρόβλημα.2. Οπωροκηπευτικά : οι τομάτες, οι μελιτζάνες και τα αγγούρια υποφέρουν από περονόσπορο και ωίδιο. Είναι πολύ σημαντικό να κόβονται τα κάτω κλαδιά των φυτών για να αποφεύγεται προληπτικά η μετάδοση της ασθένειας μέσω των υδροσταγονιδίων που χτυπάνε με δύναμη στο χώμα.


Όταν η ασθένεια έχει ξεκινήσει απαραίτητο είναι ένας ψεκασμός με ένα κατάλληλο μυκητοκτόνο.

3. Οπωροφόρα : έντονης διάρκειας βροχής και παρατεταμένη σχετική υγρασία προκαλούνε μια από τις συχνότερες ασθένειες σε βερυκοκιά, αχλαδιά, ροδακινιά, μηλιά. Το όνομα αυτής είναι μονίλια και η επέμβαση με μυκητοκτόνο πρέπει να είναι άμεση για να μην χαθούν όλοι οι καρποί του δένδρου.4. Αμπέλι : είναι από τα πιο ευπαθή στις βροχές αφού όλες τις περιόδους προσβάλεται από αντίστοιχη μυκητολογική ασθένεια. Έτσι την άνοιξη έως τέλη Ιουνίου έχει έξαρση ο περονόσπορος και το ωίδιο, ενώ στην εποχή που το τσαμπί φτάνει κοντά στην ωρίμανσή του θερίζεται από τον βοτρύτη. Γι αυτό οπωσδήποτε εκείνη την περίοδο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και άμεση επέμβαση με μυκητοκτόνο.Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon