Φυτά εδαφοκάλυψης!Συχνά χρειαζόμαστε φυτά για να καλύψουμε και να ομορφύνουμε παρτέρια του κήπου μας, βραχόκηπους και σημεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα. Για αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν τα φυτά εδαφοκάλυψης, ετήσια ή πολυετή, με λουλούδια ή χωρίς, τα οποία απλώνουν τα κλαδιά τους παράλληλα με το έδαφος και δε μεγαλώνουν πολύ σε ύψος.

Γενικότερα, προτιμούμε φυτά που είναι σχετικά ανθεκτικά, δεν χρειάζονται δηλαδή συνεχή περιποίηση, έχουν περιορισμένες ανάγκες σε νερό και λίπανση, ειδικά αν θέλουμε να τα φυτέψουμε μαζί με αρωματικά φυτά.

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των φυτών είναι ότι μπρούν να φυτευτούν και να αναπτυχθούν σε επικλινή σημεία προστατεύνοντας παράλληλα και το χώμα από τη διάβρωση που μπορεί να προκαλέσει το νερό και ο αέρας. Επίσης δεν εμποδίζουν τη θέα

και μειώνουν τα αγριόχορτα που θα φύτρωναν εύκολα στο ακάλυπτο έδαφος.

Με τέτοια φυτά μπορεί κανείς να φτιάξει πράσινες, πυκνές και κυματιστές επιφάνειες στολισμένες ακόμη και με άνθη. Κατάλληλα για αυτό το σκοπό είναι και αρκετά απ’ τα αναρριχώμενα φυτά.Τέτοια φυτά εδαφοκάλυψης που μπορείτε να επίλεξετε είναι τα εξής:


Αμπέλια, Αρμπαρόριζα, Βερβένα, Βερβερίδα, Βερόνικα, Βίγκα, Γιουνίπεροι Οριζοντιόκλαδοι, Γκαζάνια, Γρεβιλέα ταμπορίτα, Δενδρολίβανο έρπον, Διμορφοθήκη, Θυμάρι, Ιμπεράτα, Κάρεξ, Κελέρια, Κισσός, Κληματίδα, Κομβόλβουλος κνεόρουμ, Κουφέα, Κυδωνίαστρα ντάμερι, Κυδωνίαστρο οριζοντιόκλαδο, Λαντάνες, Λεβάντα, Λεβαντίνη, Λιριόπη, Μίσχανθος, Μολίνια κερουλέα, Μπαμπού νάνο, Μπούζι καρπόβρωτος, Μπουζάκι λάμπρανθος, Μυρτιά νάνα, Πενισέτουμ, Πλουμπάγκο, Ρυγχόσπερμα, Σινεράρια, Σπαράγγι καλλωπιστικό, Σπιραία νάνα, Υπερικό πανασέ, Υπερικό έρπον, Φάλαρη, Φεστούκα

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon