3 γνωστά φοινικοειδή φυτά που κλέβουν τις εντυπώσεις..!!
Τα φοινικοειδή φυτά είναι σίγουρα μια επιλογή στον κήπο που δεν θα μείνει απαρατήρητη. Είναι φυτά με πλούσιο και εντυπωσιακό φύλλωμα, τα οποία με την απαράιτητη φροντίδα θα διακοσμούν τον κήπο σας για πολλά χρόνια. Πάμε να δούμε 3 πολύ γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμε φοινικοειδή φυτά.


1. Ουασιγκτόνια, Πιτσάρδια (Washingtonia)
Το γένος περιλαμβάνει δύο είδη φοινικοειδών φυτών με αειθαλή, παλαμοειδή φύλλα τα οποία έχουν αγκαθωτούς μίσχους. Αναπτύσσονται ακόμη και σε φτωχά και ξηρά εδάφη και ηλιόλουστες θέσεις. Φυτεύονται μεμονωμένα σε συστάδες και δενσροστοιχίες, ενώ είναι κατάλληλα και για παραθαλλάσιες φυτεύσεις. Πολλαπλασιάζονται με σπόρους.


2. Φοίνικας (Phoenix)Το γένος περιλαμβάνει τα κατεξοχήν φοινικοείδή φυτά. Προέρχονται από τροπικές και υποτροπικές περιοχές και έχουν μεγάλα, σύνθετα, πτεροειδή, αειθαλή φύλλα. Έχουν κίτρινα άνθη σε μεγάλες ταξιανθίες το καλοκαίρι και τα περισσότερα είδη εδώδιμους καρπούς γνωστούς ως χουρμάδες. Αναπτύσσονται ακόμη και σε άγονα και ξηρά εδάφη σε ηλιόλουστες θέσεις και θερμά κλίματα. Φυτεύονται μεμονωμένα και σε δενδροστοιχίες και είναι κατάλληλα για παραθαλλάσιες φυτεύσεις. Πολλαπλασιάζονται με σπόρους.


3. Χαμαίρωπας (Chamaerops)Το γένος περιλαμβάνει μόνο το είδος Chamaerops humilis που προέρχεται από τη Μεσόγειο. Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις, ακόμη και σε άγονα και ξηρά εδάφη. Φυτεύονται μεμονωμένα και είναι κατάλληλα για παραθαλλάσιες φυτέυσεις. Πολλαπλασιάζονται με σπόρους.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon