3 φυτά εσωτερικού χώρου για σκιά

-Ζαμιοκούλκας ή Ζάμια

a6aea817-a508-49f1-9b9d-e99ea68ce93f

Πράσινο φυτό, που μεγαλώνει γρήγορα χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και μπορεί να αναπτυχθεί και σε αρκετά σκιερά σημεία. Σαν φυτό έχει πολύ λίγες απαιτήσεις και γενικά είναι αρκετά ανθεκτικό στο να επιβιώσει σε περιστασιακή αμέλεια φροντίδας.

Πότισμα : χρειάζεται πολύ λίγο νερό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αυτό οφείλετε στον παχύ σαρκώδη κορμό, που χρησιμεύει ως δεξαμενή νερού σε περιόδους ξηρασίας.

– Σανσιβέρια

1a8d71a8-f4ea-4a51-825d-4bdc9f47bfe3

Ένα από τα ανθεκτικότερα φυτά με μακριά και μυτερά φύλλα στα οποία μέσα αποθηκεύει νερό και ποτίζουμε μόνο όταν το χώμα της είναι στεγνό. Δεν θέλει μεγάλη φροντίδα και είναι ιδανικό για ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολλά για τα φυτά και τη φροντίδα τους.

Γνωστή και ως «γλώσσα της πεθεράς», ανήκει στα φυτά που φιλτράρουν τις τοξικές ουσίες και καθαρίζουν τον αέρα στο χώρο προσφέροντας ένα πιο καθαρό και υγιεινό περιβάλλον. Η σανσεβιέρια απελευθερώνει οξυγόνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας απορροφώντας το διοξείδιο του άνθρακα και γι’αυτό μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στο υπνοδωμάτιο.

-Δράκαινα Massangeana

4e30f134-0a83-43ca-823e-a3f49849b58c

Αγαπημένο σε πολλά νοικοκυριά και γραφεία είναι η δράκαινα, που αν και αναπτύσσεται καλύτερα σε φωτεινά σημεία, ανέχεται και μπορεί να επιβιώσει σε χαμηλότερες συνθήκες φωτισμού. Σε ένα δωμάτιο που δεν μπαίνει πολύ φως θα επιβραδυνθεί η ανάπτυξη της με αποτέλεσμα να μην βγάζει νέα φύλλα και απλά θα παραμείνει στο ίδιο μέγεθος.

Πότισμα: Όταν η επιφάνεια του εδάφους είναι στεγνή στην αφή. Αποφύγετε το πότισμα με κρύο νερό και όχι στο υπερβολικό νερό διότι θα προκαλέσει σάπισμα στις ρίζες.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.