4 Αγρωστώδη φυτά για υπέροχες συνθέσεις στο κήπο!!!


Με την ονομασία Αγρωστώδη φέρεται μια πολύ μεγάλη οικογένεια φυτών, που περιλαμβάνει ποώδη φυτά και σπανιότερα θαμνώδη ή δενδρώδη. Συνηθέστερα έχουν ρίζωμα και βλαστό καλαμοειδή. Τα αγρωστώδη αναπτύσσονται τόσο σε υγρούς τόπους όσο και σε ξηρούς από τις υπερβόρειες μέχρι και τις τροπικές περιοχές.


1. Στίπα


Αγρωστώδη αειθαλή και φυλλοβόλα φυτά. Αναπτύσσονται σε μέτρια υγρά, ελαφρά εδάφη και ηλιόλουστες θέσεις. Καλλιεργούνται για το σχήμα τους και τις ταξιανθίες τους. Φυτεύονται είτε σε συνθέσεις είτε σε γλάστρες. Καλό είναι στο τέλος του χειμώνα να τις κλαδεύουμε έτσι ώστε να ανανεώνονται. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση στις αρχές της άνοιξης.
2. Φεστούκα


Ετήσια και πολυετή αγρωστώδη φυτά με επιμήκη πολύ λεπτά φύλλα και κωνικές ταξιανθίες το καλοκαίρι. Αναπτύσσονται σε μέτρια υγρά, μέτρα γόνιμα εδάφη, σε ηλιόλουστες θέσεις. Καλλιεργούνται κυρίως για το όμορφο μπλε φύλλωμτά τους. Φυτεύονται σε συνθέσεις, ομάδες και γλάστρες. Είναι ιδανικά φυτά για τη δημιουργίου μπορντούρας σε παρτέρια ή μπορστά από το γκαζόν. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση. Ενώ δεν προσβάλλονται από ασθένειες.

3. Πενισέτουμ


Ετήσια και πολυετή αγρωστώδη φυτά με επιμήκη φύλλα και κυλινδρικές ταξιανθίες στο τέλος του καλοκαιριού και φθινόπωρο. Υπάρχουν ποικιλίες με κόκκινο ή πράσινο φύλλωμα. Αναπτύσσονται σε μέτρια υγρά, ελαφρά εδάφη και ηλιόλουστες θέσεις. Φυτεύονται σε συνθέσεις και γλάστρες. Στο τέλος του χειμώνα, αφαιρούμε όλο το υπέργειο τμήμα του φυτού. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με διαίρεση στις αρχές της άνοιξης.4. Γυνέριο


Πολυετή αγρωστώδη φυτά με επιμήκη φύλλα και μεγάλες κωνικές ταξιανθίες στο τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Αναπτύσσονται σε ηλιόλουστες θέσεις σε γόνιμα εδάφη με μικρές απαιτήσεις σε νερό. Αφαιρούμε όλο το υπέργειο τμήμα του φυτού, μετά το τέλος της ανθοφορίας του και πριν την έκπτυξη της νέας βλάστησης, ώστε τη νέα περίοδο να είναι πλόυσιο. Πρέπει να προσέχουμε πως μεταχειριζόμαστε τα φύλλα γιατί μπορούμε εύκολα να κοπούμε. Φυτεύονται μεμονωμένα και σε περίοπτη θέση μέσα σε μεγάλες εκτάσεις γκαζόν καθώς καταλαμβάνει μέγάλο χώρο. Είναι κατάλληλο για παραθαλάσσιες φυτεύσεις. Πολλαπλασιάζονται με διαίρεση.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon