4 όμορφα χειμωνιάτικα λουλούδια!!!

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη εποχή για τα φυτά καθώς δεν είναι όλα ανθεκτικά στα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν αυτό το διάστημα. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως μόνο τα δέντρα και οι θάμνοι είναι αυτά που αντέχουν αυτήν την εποχή. Κι όμως, υπάρχουν αρκετά λουλούδια τα οποία είναι ανθισμένα το χειμώνα και ανθεκτικά στο κρύο.


Πανσές

Πανέμορφο λουλούδι σε αμέτρητα χρώματα. Υπάρχουν πανσέδες είτε με μεγάλο είτε με μικρό άνθος, ύψους γύρω στα 20 εκατοστά. Μπορεί να φυτευτεί σε μικρές γλάστρες και ζαρντινιέρες. Φυτέψτε τους πανσέδες κοντά τον έναν στον άλλον για να δημιουργήσετε ένα χαλί χρωμάτων. Εύκολο στην φροντίδα του και ανθεκτικό σε αρρώστιες. Η καλύτερη εποχή φύτευσης είναι το φθινόπωρο για να ανθίσει ασταμάτητα από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι τον Μάιο οπότε και το φυτό θα πεθάνει.Κυκλάμινο

Άλλο ένα δημοφιλές και όμορφο χειμωνιάτικο φυτό. Ανθίζει τέλη Οκτωβρίου με τέλη Ιανουαρίου και μας έρχεται σε διάφορα χρώματα. Του αρέσει η υγρασία αλλά χωρίς να το "πνίγουμε" με νερό ενώ δεν αντέχει τον ήλιο αλλά χρειάζεται το φυσικό φως. Έχει κάποια προβλήματα με διάφορους μύκητες και τετράνυχο αλλά αν το κρατάτε καθαρό από σάπια φύλλα και άνθη δεν θα έχετε πρόβλημα.


Πρίμουλα

H πρίμουλα πήρε το όνομα της γιατί θεωρείται το πρώτο λουλούδι που ανθίζει τον χειμώνα. Πολυετές ποώδες φυτό που δίνει τα υπέροχα άνθη του μέσα στο καταχείμωνο από τέλη Δεκεμβρίου ως στα τέλη της άνοιξης. Τα λουλούδια της διαθέτουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να επιλέξουμε. Άσπρο, κόκκινο, μωβ, κίτρινο, ροζ, πορτοκαλί, μπλε, ενώ θα συναντήσουμε και δίχρωμες ποικιλίες. Για τη φύτευση της πρίμουλας σε κήπο ή σε γλάστρα, επιλέγουμε θέσεις προστατευμένες από τον έντονο ήλιο, καθώς η πρίμουλα ευδοκιμεί σε σχετικά υγρό περιβάλλον.Αμαρυλλίδα

Η αμαρυλλίδα είναι ένας βολβός φθινοπωρινής φύτευσης που μας χαρίζει στα τέλη του χειμώνα εντυπωσιακά άνθη που προβάλλουν επάνω σε μακριούς δυνατούς μίσχους σε πολλά εντυπωσιακά χρώματα για να ταιριάξουμε με το χειμωνιάτικο σκηνικό. Λευκό, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, καθώς διχρωμίες. Ο βολβός της αμαρυλλίδας καλό είναι να φυτεύεται σε ένα ζεστό, ηλιόλουστο μέρος του κήπου μας, προφυλαγμένο από ανέμους σε χώμα που να διαθέτει καλή αποστράγγιση. Φυτεύουμε τον βολβό με τέτοιο τρόπο ώστε ένα μικρό μέρος του βολβού της αμαρυλλίδας να βρίσκεται πάνω από το χώμα. Μπορούμε, επίσης, να τοποθετήσουμε την αμαρυλλίδα σε ειδικά γυάλινα βάζα με νερό, σε φωτεινό μέρος μέσα στο σπίτι για να ανθίσει.

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon