4 φυτά που απορροφούν την περιττή υγρασία από την ατμόσφαιρα

Ενημερώθηκε: 16 Ιουν 20181. ΣπαθίφυλλοΤο φυτό αυτό όχι μόνο απορροφά την περιττή υγρασία, σταθεροποιώντας το κλίμα του σπίτιού, αλλά και καταστρέφει σπόρους μούχλας. Μπορεί να ευδοκιμήσει στο μπάνιο με τη θερμοκρασία στους 18οC.


2. Μυρτιά


Σύμβολο γαλήνης και απόλαυσης. Στο παρελθόν πίστευαν ότι το δέντρο είναι ιερό: επέστρεφε τη νιότη στους ηλικιωμένους και οι ταξιδιώτες έβρισκαν το δρόμο τους. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η μυρτιά επαναφέρει το φυσιολογικό κλίμα, αλλά φροντίζει και την υγεία μας, καθώς τα πτητικά στοιχεία που βρίσκονται στα φύλλα και τα άνθη της σκοτώνουν τα μικρόβια του αέρα.


3. ΔάφνηΘεωρείται σύμβολο δόξας, νίκης και μεγαλείου. Το φυτό αγαπάει τον υγρό αέρα, τη μερική σκιά και τοάφθονο πότισμα όταν ο καιρός είναι ζεστός. Απορροφά την υγρασία από τον αέρα, προσφέροντας ένα φυσιολογικό κλίμα. Τα φύλλα της δάφνης μπορούν να αποξηραθούν και να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική.4. ΛεμονιάΗ λεμονιά είναι ένα φυτό ευχάριστο από κάθε άποψη: όταν ανθοφορεί γεμίζει τον αέρα με ευχάριστο άρωμα και απορροφά την περιττή υγρασία της ατμόσφαιρας. Τα φύλλα έχουν ωφέλιμες ουσίες, ααποστειρώνοντας το χώρο γύρω τους. Το φυτό αγαπά τον ήλιο, το τακτικό πότισμα και το ξηρό έδαφος.


11975 προβολές0 σχόλια

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon