7 μυστικά φροντίδας για τον ιβίσκο

Ενημερώθηκε: 16 Ιουν 2018


Ο ιβίσκος είναι δημοφιλής αειθαλής θάμνος ή μικρό καλλωπιστικό δέντρο με πολύ ωραία μεγάλα άνθη, λευκού, μωβ, κόκκινου, πορτοκαλί και ροζ χρώματος. Ο ιβίσκος ανθίζει την άνοιξη-καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αλλά τα πολυάριθμα λουλούδια διατηρούνται μόνο για 1-4 μέρες αναλόγως την ποικιλία. Ο ιβίσκος χρησιμοποιείται για φυτεύσεις στον κήπο λόγω της πλούσιας ανθοφορίας του, ενώ μπορεί να φυτευτεί και και σε γλάστρες ή ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι.

Μερικά μυστικά για την φροντίδα είναι τα εξής:

1. Ο ιβίσκος αγαπά τα ηλιόλουστα μέρη και ευδοκιμεί σε θέσεις προφυλαγμένες από ρεύματα αέρα, ειδικά από βοριάδες.

2. Είναι ευαίσθητος στις χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς χάνει το φύλλωμα του και παγώνει όταν πέφτει η θερμοκρασία στο μηδέν. Θα πρέπει είτε να τον προστατέψετε ώστε να μην παγώσει είτε να τον βάλετε μέσα στο σπίτι σας κοντά σε κάποια μπαλκονόπορτα-παράθυρο για να έχει φως.

3. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώμα αρκεί να μην είναι πολύ αμμώδες. Το φυτόχωμα γενικής χρήσεως είναι ιδανικό για να έχει μια καλή ανάπτυξη.

4. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα, με τις υψηλές θερμοκρασίες θα χρειαστεί αρκετό πότισμα. Προσοχή όμως, αν είναι φυτεμένος σε γλάστρα ή ζαρντινιέρα να στραγγίζουν καλά ώστε να μην σας σαπίσει.

5. Προσβάλλεται κυρίως από έντομα πχ αφίδες που δημιουργούν μελιτώματα στα φύλλα και τον ψευδόκοκκο. Επίσης, ο ιβίσκος προσβάλλεται και από τον τετράνυχο που εμφανίζεται τις ζεστές μέρες το καλοκαιριού.

6. Για να έχουμε ζωηρή ανάπτυξη και πλούσια ανθοφορία, χρησιμοποιούμε λίπασμα πλήρες υδατοδιαλυτό, μια-δυο φορές το μήνα, από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.

7. Το χειμώνα καλό είναι να κάνετε ένα καλό κλάδεμα, ώστε να μπορέσει να δώσει παρακλάδια και να φουντώσει.

4168 προβολές0 σχόλια

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon