Κοράλι, κατακόκκινο συντριβάνι!!!

Το κοράλι (επιστημονικό όνομα Russelia juncea), είναι ένας ημιαειθαλής, θάμνος με καταγωγή από το Μεξικό, ιδανικό για κήπους και πάρκα καθώς προσελκύει πεταλούδες. Το κοράλι είναι ένα φυτό που σε πολλούς φέρνει μια νοσταλγία, καθώς το έχουμε συναντήσει σε βεράντες, αυλές, μπαλκόνια των παππούδων και των γιαγιάδων μας.


Περιγραφή φυτού

Το κοράλι μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι 1,5 μέτρο και αντίστοιχη διάμετρο. Έχει ορθόκλαδη ανάπτυξη και φέρει βελονοειδή πράσινα φύλλα, τα οποία δεν διατηρούνται το χειμώνα. Ανθοφορεί πλούσια με μικρά, κρεμάμενα, χαρακτηριστικά σωληνοειδή άνθη χρώματος κόκκινου ή λευκού, που εμφανίζονται από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο. Χαρακτηρίζεται από γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης.Συνθήκες ανάπτυξης-Φροντίδα

Ευδοκιμεί σε πλούσια και με καλή στράγγιση εδάφη και απαιτεί ηλιαζόμενες θέσεις φύτευσης. Σε πολύ ζεστές περιοχές καλό είναι να προστατεύεται από τον δυνατό ήλιο, ενώ απαιτεί προστασία και από τους δυνατούς παγετούς. Είναι φυτό ευαίσθητο στο κρύο.

Σχετικά με το πότισμα, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χρειάζεται τακτικά ποτίσματα κάθε 2-3 ημέρες. Καλό είναι να προσθέτουμε ένα πλήρες λίπασμα κατά την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Προς το τέλος του χειμώνα, το κοράλι χρειάζεται ελαφρύ κλάδεμα, όπου απομακρύνουμε ξερούς βλαστούς. Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται τόσο με μοσχέυματα όσο και με διαχωρισμό της ρίζας.


Το κοράλι συνήθως φυτεύεται σε βεράντες αυλές, αίθρια, μπαλκόνια, έξω από παράθυρα και σε εσωτερικούς χώρους, μέσα σε γλάστρες αλλά και κρεμαστά καλάθια. Μπορεί να φυτευθεί και στον κήπο σε περιοχές με ζεστό κλίμα.

969 προβολές

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon