Φελλοί Παχύφυτα και φαντασία

Ενημερώθηκε: 16 Ιουν 2018


Όλοι κατα καιρούς βάζουμε στην πόρτα του ψυγείου μας υπενθυμίσεις, απο ψώνια που πρέπει να κάνουμε ή λογαριασμoύς που πρέπει να πληρώσουμε η μαγνητάκια απο τα διάφορα ταξίδια που έχουμε κάνει για να μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμες που περάσαμε.Τι θα λέγατε όμως να αυτοσχεδιάζαμε λίγο ομορφαίνοντας την πόρτα μας;;
Λίγο χωματάκι,μερικά παχύφυτα καμία δεκαρία φελλούς και μικρά μαγνητάκια (βρίσκονται πολυ εύκολα σε μαγαζία που πουλάνε είδη γραφείου) είναι τα μόνα υλικά που χρειάζεστε!!!!

Όπως φαίνεταί και στην φωτογραφία η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή.Παίρνουμε τους φελλούς και με ένα μικρό σουγιαδάκι ή ίσιο κατσαβιδάκι ροκανίζουμε σιγά σιγά το εσωτερικό έως ότου φτιάξουμε στην κυριολεξία ενα γλαστράκι μινιατούρα για τα φυτά μας.

Έπειτα τα γεμίζουμε με χωματάκι (κατα προτίμηση τυρφη) μεχρι πάνω συμπιέζοντας το για να μπορέσει να πάρει περισσότερο.

Το επόμενο στάδιο ειναι να κόψουμε μικρά κλαδάκια η παραφυάδες απο τα παχύφυτα της προτίμησης μας και να τα τοποθετήσουμε μέσα στους φελλούς.Είναι σημαντικό να το μέρος του φυτού που μπαίνει μεσα στο χώμα να ειναι σιγούρα ένα εκατοστό για να αποκτήσει σταθερότητα και να εκπτύξει μετέπειτα ρίζες.


Στη συνέχεια ποτίζουμέ ελάχιστα το χώμα.Με μια απλη κόλλα η σιλικόνι κολλάμε στο πλαί του φελλού ενα μαγνητάκι και το αφήνουμε να κολλήσει καλά.Ουσιαστικά είμαστε έτοιμοι!!!!


Μπορείτε να παίξετε με την διάταξη των φελλών σας κάνοντας καποιο σχήμα στη πόρτα η κάνοντας την γλαστρούλα στην μεγάλη πλευρά του φελλού η ακομα και να τα βάψετε.Χρησιμοποιήστε περαιτέρω τη δική σας φαντασία για να κάνετε τις δικές σας δημιουργίες!!!!!!
Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon