Πολλαπλασιασμός τριανταφυλλιάς με τη βοήθεια... πατάτας!!!

Ενημερώθηκε: 16 Ιουν 2018
Ο πολλαπλασιασμός των φυτών είναι μία εντυπωσιακή διαδικασία καθώς παίρνοντας ένα κομμάτι ενός φυτού μπορείς να το μετατρέψεις σε πολλά φυτά. Έτσι και στην τριανταφυλλιά ο πολλαπλασιασμός της είναι πολύ εύκολος με μοσχεύματα τα οποία μπορείτε να τα βάλετε σε πατάτα!! Πάμε όμως να δούμε ποια ακριβώς είναι τα βήματα της διαδικασίας.


Βήμα 1

Αρχές άνοιξης επιλέξτε μοσχεύματα από καλοσχηματισμένα υγιή ίσια κλαδιά, που μόλις έχουν αρχίσει να ξυλοποιούνται. Κόψτε τα μοσχεύματα μήκους 25 εκατοστών, κόβοντας πάνω από έναν οφθαλμό στην κορυφή και κάτω από έναν οφθαλμό στη βάση. Προτιμήστε μοσχεύματα από τριαντάφυλλα που ήδη έχουν ανθίσει.


Βήμα 2

Αυτό το βήμα είναι το πιο σημαντικό. Παίρνετε μερικές πατάτες και κάνετε μία τρύπα στην καθεμία. Οι τρύπες θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτές γίνεται για να κρατάνε την υγρασία μέσα. Κάντε την τρύπα με ένα καρφί ή ένα τρυπάνι για να μπουν μέσα τα μοσχεύματα που κόψατε προηγουμένως.


Βήμα 3

Στη συνέχεια σκάψτε έναν λάκο στον κήπο σας και ρίξτε άμμο. Αν δεν έχετε κήπο και έχετε βεράντα μπορείτε να κάνετε το ίδιο σε μια γλάστρα. Ρίξτε πρώτα λίγο χώμα και μετά άμμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμμο θαλάσσης, διαφορετικά θα βρείτε άμμο σε σακουλάκι στα πολυκαταστήματα με είδη κήπου.


Βήμα 4

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μικρή απόσταση μεταξύ τους πάνω στην στρώση από χώμα και άμμο που δημιουργήσατε στον πάτο της γλάστρας ή στον κήπο και καλύψτε με χώμα. Περίπου το μισό κοτσάνι πρέπει να παραμείνει εκτός χώματος. Ποτίστε τα κοτσάνια και επαναλάβετε το πότισμα τακτικά. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ο κήπος ή η βεράντα σας θα έχει αποκτήσει τις πιο όμορφες τριανταφυλλιές.


Μετά από μερικούς μήνες θα δείτε ότι από αυτά τα μοσχεύματα θα γίνουν όμορφες τριανταφυλλίες!!! Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει...


1437 προβολές0 σχόλια

Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon