Πότε βάζουμε σίδηρο στα φυτά?

fb07cfac-298e-4b58-bc8f-f8a75e8fcd9b

Ο σίδηρος είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την θρέψη των περισσότερων καλλωπιστικών φυτών και καρποφόρων δέντρων, καθώς συντελεί στη δημιουργία της χλωροφύλλης στα φυτά.

Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα της τροφοπενίας σιδήρου είναι το κιτρίνισμα μεταξύ των νεύρων του φύλλου, ενώ τα νέυρα παραμένουν πράσινα. Όσο το πρόβλημα μεγαλώνει τότε αχίζουν να κιτρινίζουν και τα νεύρα, και στο τέλος όλο το φύλλο του φυτού γίνεται κίτρινο έως λευκό. Η τροφοπενία σιδήρου κάνει τα φυτά και δέντρα χλωρωτικά, ασθενικά, με μικρή ανθοφορία και μειωμένη παραγωγή.

Κάποια φυτά και δέντρα που συχνά παρουσιάζουν τροφοπενία σιδήρου είναι όλα τα οξύφυλλα (γαρδένια, ορτανσία, καμέλια, αζαλέα, ροδόδενδρο), η τριανταφυλλιά, ο ιβίσκος, η φωτίνια, η λεμονιά και η πορτοκαλιά.

Για να αντιμετωπίσουμε την τροφοπενία σιδήρου εφαρμόζουμε στο έδαφος ή σε γλάστρες σκευάσματα που περιέχουν σίδηρο, με πότισμα ή με διαφυλλικούς ψεκασμούς. Δεν υπάρχει ιδανική εποχή για να προσθέσουμε σίδηρο. Καλό είναι να γίνεται εφαρμογή του μια φορά το μήνα από αρχές της Άνοιξης μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.