Σαξιφράγκα, ένα εντυπωσιακό ανοιξιάτικο φυτό!

Ενημερώθηκε: 16 Ιουν 2018Η σαξιφράγκα είναι ένα φυτό που λίγοι γνωρίζουν, ανήκει σε μια μεγάλη οικογένεια που αριθμεί πάνω από 440 είδη με μακρινή καταγωγή την Κίνα και την Ιαπωνία. Πρόκειται για μια πολυετή ανθοφόρα πόα που διαθέτει χαμηλού ύψους λεπτοκαμωμένο φύλλωμα σκούρου πράσινου χρώματος το οποίο αναπτύσσεται μόνιμα σε κυκλική διάταξη με αρκετή πυκνότητα. Αγαπά τα δροσερά, ημισκιερά, πλούσια σε συστατικά εδάφη, με ιδανικότερο σημείο φύτευσης τον βραχόκηπο, τους επιτοίχιους κήπους σε μπαλκόνια και βεράντες.


Διαθέτει πλούσια και πυκνή ανθοφορία κατά την διάρκεια της άνοιξης και ίσως στις αρχές του καλοκαιριού σε έντονους ροζ ή λευκούς τόνους, ενώ το κίτρινο, αν και σπάνιο, αποτελεί μοναδικό χρωματική επιλογή για τον κήπο σας. Τα προεξέχοντα του φυλλώματος λουλούδια θυμίζουν μπουκέτα-μπουκέτα και δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη στο μάτι αίσθηση.
Περιβάλλον ανάπτυξης

Η σαξιφράγκα χρειάζεται ευάερο περιβάλλον, φωτεινό έως ημισκιερό, ενώ το καλοκαίρι μπορεί να βγει σε εξωτερικό χώρο. Το φυτό απαιτεί σημεία με συχνό αερισμό, διαρκή ανανέωση του αέρα και έμμεσο φωτισμό. Το χειμώνα, εφόσον είναι σε εσωτερικό χώρο, δεν έχει πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, εκτός από τις πανασέ ποικιλίες. Αυτές χρειάζονται θερμοκρασία περιβάλλοντος 15 οC τουλάχιστον.


Καλλιεργητικές φροντίδες

Για όσους επιθυμούν να το τοποθετήσουν ως διακοσμητικό στον κήπο ή το μπαλκόνι τους, απαραίτητο θα ήταν στο μείγμα χώματος που θα χρησιμοποιηθεί να περιληφθεί και μια σημαντική ποσότητα μαύρης τύρφης, υλικό που έχει την δυνατότητα να συγκρατεί το νερό λίγο περισσότερο στις ρίζες οτυ φυτού και έχει ευρύτατη χρήση στην φύτευση κωνοφόρων. Δεν κλαδεύεται, δεν διαμορφώνεται και δεν αναπτύσσεται ποτέ σε ύψος πάνω από μερικά εκατοστά. Χρειάζεται αρκετό πότισμα, να μην στεγνώνει το χώμα της το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα πρέπει να την ποτίζετε πιο αραιά. Λίπανση θέλει κάθε 15 μέρες την περίοδο ανάπτυξης και μεταφύτευση την άνοιξη.


Επικοινωνία

 

 

             

       21ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού                         Θεσσαλονίκης-Μουδανίων

       23920 64785

       6973 821817       

       tsolakos555@hotmail.com

Βρείτε μας στα Social

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon