Πως καθαρίζουμε τα ρόδια;

e1afc88e-7f09-4239-805e-94f3fd495f23

Το ρόδι είναι ένα πολύ αγαπητό φρούτο κυρίως λόγω των βιταμινών του και των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του! Πως μπορούμε όμως να τα καθαρίσουμε εύκολα και χωρίς να κάνουμε τον πάγκο της κουζίνας να μοιάζει με τόπο εγκλήματος??

Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για να καθαρίσουμε το ρόδι εύκολα και να το απολαύσουμε σε όλο του το μεγαλείο στις σαλάτες και στα γλυκά μας!

Διαδικασία καθαρισμού

Το καθάρισμα των ροδιών απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά είναι εύκολο.

  1. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι, γύρω-γύρω, το επάνω μέρος του ροδιού, σε μία απόσταση γύρω στα 3 εκατοστά από την “κορώνα” του.
  2. Έπειτα χαράζετε κάθετα και περιμετρικά μέχρι το κάτω μέρος για να μπορέσουν να ανοίξουν οι περιμετρικές χαραματιές.
  3. Πάνω από ένα μεγάλο μπολ ανοίγετε με τα χέρια τις χαραματιές σαν φύλλα και το γυρίζετε ανάποδα. Χτυπάτε δυνατά με μια κουτάλα σε διάφορα σημεία και τα σπόρια ξεχωρίζουν και πέφτουν.
  4. Αν μείνουν λίγα κολλημένα μέχρι το τέλος πάνω στη φλούδα τα ρίχνετε με τη βοήθεια ενός κουταλιού κι αυτά.
15e6bd5c-d6bc-45c1-83d8-29042cf5b670

Συντήρηση

Τα ρόδια διατηρούνται πολλές ημέρες εκτός ψυγείου ή σε σκοτεινό μέρος, αν κρεμαστούν μαζί με το κλαδί τους. Αν θέλετε να τα κρατήσετε για αρκετούς μήνες, μπορείτε να τα φυλάξετε στο κάτω μέρος του ψυγείου. Αν θέλετε να το διατηρήσετε για ακόμη περισσότερο διάστημα μπορείτε αφού το καθαρίσετε να το βάλετε στην κατάψυξη. Θα πρέπει αρχικά με ένα απορροφητικό χαρτί να το στεγνώσετε καλά και να το τοποθετήσετε μέσα σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
Print
• Συμβουλές για την καλλιέργεια φυτών
• Λύσεις στα προβλήματα του κήπου
• Ιδέες για διαμόρφωση της αυλής σας

Εγγραφείτε στο newsletter μας.